SSRK Södras sida

Bilderna tagna av Carin Träffe och Håkan Linde

 

 

Tävlingen

 

Den 11 juni är ni alla välkomna till Östra Ljungby Naturbruksgymnasium i Skåne. Mästerskapets grundomgång kommer att genomföras som ett Workingtest enligt SSRK’s regler för c-prov, där alla anmälda får genomföra 5 stationer. Anmälningstiden har utgått!

 

 

Anmälan för startande Samling på lördag
Fredag: 17.00 - 19.00 startnummer: 1-70 kl 08.00
Lördag: 07.00 - 10.30 startnummer: 71-130 kl 11.00


 

Ett publikvänligt prov

Provet är upplagt med korta gångavstånd mellan de olika stationerna. Publiken kommer ha ovanligt bra möjligheter att följa provet genom att de kommer oftast stå högre upp än deltagarna och kan därför i de flesta fall se ner på hundarna och förarna när de utför uppgifterna.

 

Mat, dryck och katalog

På plats finns det försäljning av kaffe, the, läsk, kakor, smörgåsar och grillad korv. Vi kommer även att trycka upp en katalog till försäljning som samtidigt är en lott med möjlighet till fina vinster.

 

Ett handikappvänligt prov

På alla stationer utom en, möjligtvis två bör de flesta med rullstol eller motsvarande hjälpmedel kunna ta sig runt och följa provet som publik. Det är asfalt, grusväg och större stigar runt de flesta provplatser. Vi kan givetvis inte garantera tillgänglighet.

 

Toaletter

Det finns toaletter och även handikappvänliga på området.

 

 

 

MÄSTERSKAP:

Mästerskapets grundomgång kommer att genomföras som ett Workingtest enligt SSRK:s regler för c-prov, där alla anmälda får genomföra 5 stationer.

Mer info hittas här: http://www.ssrk.se/workingtest/index.htm

 

Tik som löper får ej beträda provmarkerna

 

För att deltaga i mästerskapet krävs att föraren och ägaren är medlem i Svenska Spaniel- och Retrieverklubben eller av FCI erkänd utländsk specialklubb för retriever.

 

Provet är inte begränsat.

 

I övrigt hänvisas till SSRK:s jaktprovsbestämmelser § 3–4.

 

Mästerskapet är öppet för hund som senast mästerskapets första dag har uppnått 9 månaders ålder men ej fyllt 24 månader och som är registrerad i en kennelklubb associerad till FCI eller i The Kennel Club.

 

De ekipage som fått högst poäng efter grundomgången går vidare till final. Poängen från grundomgången tas med till finalen. Maxpoäng på varje station är 20 poäng. På någon/några stationer finns inslag av skott och vattenarbete. Mästerskapet kommer att genomföras på Dummy. Vilt kommer inte att förekomma på mästerskapet.

 

 

SEKRETARIAT:

Sekretariatet kommer att vara inkvarterat i lokal som är skyltad från parkeringen.

Öppettider: Fredag: 17.00 - 19.00, Lördag: 07.00 - avslutningen

 

 

NUMMERLAPP:

Under mästerskapet ska nummerlappen bäras väl synligt av föraren. Nummerlappen hämtas ut i sekretariatet innan samlingen.

 

 

PARKERINGSPLATSER:

Parkering får endast ske vid anvisat område. Det är gångavstånd till tävlingsområdet.

 

 

VETERINÄR:

Helsingborgs Regionsjukhus

Jour dygnet om

Tel: 042-16 80 80, jourtid

Adress: Bergavägen 3, Helsingborg

 

 

 

 

• SSRK SÖDRA © 2011 •

Uppdateras av Anette Björgell